Leve 2-ny

Kirkenes er et sted for hele familien, en by som blomstrer av framtidstro, engasjement og tiltakslyst. Byen er omgitt av en variert og heftig natur av alt fra dype furuskoger og lakseelver til frodige fjorder og langstrakte vidder.

Alt er nært. I løpet av 30 minutter kommer du deg både til fantastiske turløyper og til fine kafé- og matopplevelser. Du er en halv time unna både Finland og Russland, hvor nabobyen Nikel byr på alt fra sushibar til rariteter på byens marked. Og i løpet av 30 minutter kan du dra fra jobb, hente barna i barnehagen og på SFO, handle middag, hente pakken på Posten og så komme deg hjem.

Du er ti minutter unna hovedflyplassen i Øst-Finnmark med direkteruter til blant annet Tromsø og Oslo. Kjører du tre timer, kommer du til Murmansk med 350.000 innbyggere som har alt du forventer av en storby.

Kirkenes har et vitalt og nyskapende kulturliv som langt overgår sin egen vektklasse. Spennende festivaler som den internasjonale Barents Spektakel og et flerkulturelt miljø med mer enn 80 nasjonaliteter viser at grensebyen Kirkenes er et sted der Norge møter verden.

sitat-holand-ny