Leve barn-og-unge

Full barnehagedekning, ny barne- og ungdomsskole, videregående skole, et stort og allsidig fritidstilbud gjør Kirkenes et sted hvor hele familien vil trives. Ved Barentsinstituttet, eid av Universitetet i Tromsø, foregår det samfunnsforskning relatert til området. Sammenslåing av Høgskolen i Finnmark og Universitetet i Tromsø vil medføre at det opprettes en universitetscampus i Kirkenes for forskning og høyere utdanning.

Byen har et aktivt idrettsmiljø for unge, flere idrettshaller, et helt nytt badeanlegg, lysløyper, alpinanlegg, ridehaller, klartrevegger og skøytebane, for å nevne noe.

Kirkenes har et rikt musikkmiljø, og kulturskolen for barn tilbyr kurs innen blant annet musikk, kunst, dans og teater. Ungdomsklubben Basen er også et aktivt og sydende tilbud til byens unge.

sitater balsvik