Leve natur

Kirkenes er omkranset av en spennende, arktisk natur og villmark. Her møter den sibirske taiga tundraen. De store furuskogene strekker seg hit og her slutter det norske høyfjellet. Her finner vi sjeldne arter fra øst og vest både blant blomster, fugler og dyr. Klimaet er spennende, med snørike, kalde vintre hvor det magiske nordlyset flagrer over himmelen. Somrene er varme, med midtnattsola som gjør at det er lyst døgnet rundt.

Det er nok natur til alle. 10.000 innbyggere deler kommunens 4.000 kvadratmeter med stort sett uberørt natur. Her finner du:

– Dype furuskoger i Pasvik (pass opp for bjørn!)

– 3.000 (!) fiskevann hvor du kan fiske året rundt: Mange Kirkenes-væringer lengter til senvinteren, for da er det perfekt å sitte på reinskinn og pilke etter røye og ørret.

– Lange vidder (perfekt til skigåing, hundekjøring, kiting på ski og scooter-turer).

– Rike lakseelver (Neidenelva er en av de beste lakseelvene i landet)

– Frodige fjorder og fjordarmer til Varangerfjorden, hvor du får blant annet kongekrabbe, torsk, sei og steinbit.

sitater lwin